PVC Дограма

REHAU е немски концерн, който вече над 50 години е водещ производител и доставчик на базирани на полимери системни решения в строителството.
Още от самото си създаване REHAU преследва целта да замести конвенционалните материали с по-високо продуктивни рецептури за пластмаси.
Към днешна дата концернът предлага единствен по рода си спектър от иновативни продукти на базата на полимери.
REHAU се слави и с производство на продукти за аерокосмическата индустрия, както и за самолетостроенето.
Иновациите на REHAU в прозоречните и фасадни системи, системите в ниското строителство, както и съществените разработки в битовата и сградната техника, диктуват света на строителството през последните 50 години.
Като свързващи звена, системите на REHAU водят до цялостни решения за енергийно-ефективно строителство.
Качеството на прозоречните профили REHAU е отлично, което се дължи на перфектния баланс на химичните вещества, използвани в тях.
PVC профилите притежават специален хигиенен сертификат и могат да се използват дори в медицински учреждения.
Освен че предизвиква асоциация с висококачествен материал, PVC дограмата REHAU е синоним на несравним комфорт и отличен дизайн.
REHAU е безспорният лидер на пазара на дограма в световен мащаб.

REHAU ECOSOL Design - 5 камерна бяла 70мм система

ECOSOL Design

Повече светлина, повече живот.
Търсите прозорци за Вашия нов дом или искате да санирате сегашния? Искате да са на достъпна цена и същевременно с това да са с отлично качество?

Тогава изборът, който трябва да направите е профилната система на REHAU - ECOSOL Design. В нея безупречните качества на продукта се комбинират с високи изисквания за изработка и отлично съотношение между цена и технически характеристики.

Предимствата на ECOSOL Design от пръв поглед:
без да променяте размерите на прозорците си, ECOSOL Ви дава 13% повече светлина и неповторимо усещане за лято
по този начин се достига увеличаване на слънчевата енергия без допълнителни разходи, тъй като тесните рамки на прозореца позволяват да влезе повече светлина във Вашия дом
соларните печалби намаляват емисиите CO2 поради ниските разходи за отопление
ECOSOL Design предлага всички предимства на модерния прозорец - високо качество , плътност, светлина, лесна поддръжка и енергоефективност
Благодарение на модерния дизайн в елегантно бяло прозорецът от системата ECOSOL Design Ви позволява да се насладите на приятна и уютна обстановка вкъщи
С утвърденото качество на REHAU Вие правите сигурни инвестиции в бъдещето си като завишавате стойността на Вашия дом Ефектът от тесните рамки на прозореца ECOSOL върху енергийния баланс
Ефектът от тесните рамки на прозореца ECOSOL върху енергийния баланс
ecosol chart

Добър енергиен баланс вследствие на тесните рамки и повече слънчева светлина
До 8.6 литра по-малко гориво или 22kg по-малко отделяне на CO2 при приблизително 10m² площ на стъклото - южно изложение, Ug 1.3 Wm²K, g-стойност 65%, слънцегреене 0.9, замърсяване 0.9, отоплителен сезон октомври-април, 48°13‘ n.B.

REHAU EURO DESIGN 70 - 5 камерна цветна 70мм система

ОПТИМАЛНО РЕШЕНИЕ ЗА ЦЕНА-КОМФОРТ

За една напълно достъпна цена, EURO DESIGN 70 ще Ви даде желания домашен уют, съчетан с избраното от Вас дизайнерско решение на изработената дограма.

Според наблюденията на специалистите от Ай Би Джи-Пласт, дограмата, изработена от прозоречната система EURO DESIGN 70 е идеална за нискоенергийни къщи, както и за саниране на стари сгради.

Това е 5-камерна прозоречна система на REHAU, с монтажната ширина на профилите 70мм.

Системата се предлага като двустранно фолирани профили, в следните стандартни декори: Златен дъб; Махагон; Тъмен дъб; Блатен дъб (Венге); Тъмнокафяво и Орех.

Също така се поддържат и едностранно фолирани профили на бяла основа, с фолио от към външнтата страна на зида, в декорите: Златен дъб; Махагон; Тъмен дъб; Блатен дъб (Венге); Тъмнокафяво; Орех; Светлосиво и Сиво Антрацит (Тъмносиво декор) и др. По този начин, дограмата Ви, погледнато отвън ще е в цвят, а отвътре ще бъде бяла.

Дограма, изработена от системата EURO DSIGN 70 може да бъде заявена и в различни от горе-описаните декори. Това може да наложи по-дълъг срок за изработка, както и различна цена на изделията.

 

Технически детайли:

 • Монтажна ширина – 70мм. / 5-камерен профил
 • Коефициент на топлопреминаване на профила Uf= 1,3 W/m²K
 • Защита от шум – до клас на шумозащита 4
 • Защита от взлом – до клас на съпротивление 2

 

REHAU EURO DESIGN 86

НЕУСТОИМ КОМФОРТ, НА ЕДНА КРАЧКА ОТ СЪВЪРШЕНСТВОТО

Това е отлична, изцяло 6-камерна прозоречна система на REHAU, с монтажната ширина на профилите 86мм. Прозорците от EURO DESIGN 86+ , изработени с троен стъклопакет К-стъкло / Бяло стъкло / Енерджи стъкло – 44мм. , могат да постигнат коефициент на топлопреминаване на целия прозорец Uw = 0,84 W/m²K ! Това води до един неустоим комфорт, който е напълно по силите на едно средностатистическо българско семейство. Дограма, изработена със системата EURO DESIGN 86+ е напълно подходяща за къщи с нисък разход на енергия, както и за саниране на стари сгради, с цел икономия на енергия. Самата дограма изглежда масивна, като в същото време запазва отличен дизайн. Ние от Ай Би Джи-Пласт препоръчваме, при желание да Ви изработим дограма EURO DESIGN 86+, да заявите и изпълнение на луксозен монтаж. По този начин, Вие може да бъдете сигурни, че сте защитили напълно, направената инвестиция.

Освен в бял цвят, системата се предлага и като двустранно фолирани профили, в следните стандартни декори: Златен дъб; Махагон; Тъмен дъб; Блатен дъб (Венге); Тъмнокафяво и Сиво Антрацит (Тъмносиво гладко).

Също така се поддържат и едностранно фолирани профили на бяла основа, с фолио от към външнтата страна на зида, в декорите: Златен дъб; Махагон; Тъмен дъб; Блатен дъб (Венге); Тъмнокафяво; Светлосиво; Сиво Антрацит (Тъмносиво декор); Сиво Антрацит (Тъмносиво гладко) и Тъмнозелено и др. По този начин, дограмата Ви, погледнато отвън ще е в цвят, а отвътре ще бъде бяла.

Дограма, изработена от системата EURO DSIGN 86 може да бъде заявена и в различни от горе-описаните декори. Това може да наложи по-дълъг срок за изработка, както и различна цена на изделията.

 

Технически детайли:

 • Монтажна ширина – 86мм. / 6-камерен профил
 • Коефициент на топлопреминаване на профила Uf до 1,1 W/m²K
 • Защита от шум – до клас на шумозащита 4
 • Защита от взлом – до клас на съпротивление 2

 

 

REHAU BRILLANT DESIGN

ВИСОКОНАДЕЖДНА СИСТЕМА С БРИЛЯНТНА ВИЗИЯ

Това е най-добрата 5-камерна прозоречна система на REHAU, като монтажната ширина на профилите отново е 70мм. REHAU BRILLANT DESIGN превъзхожда по-евтината 5-камерна система EURO DESIGN 70 както с по-дебелите стени на профилите, така и с по-големия набор от цветово на самите профили. Профилът притежава наистина брилянтна визия и качество, които биха задоволили естетските виждания на всяка домакиня. С профилите BRILLANT DESIGN може да се изработят по-голямо-габаритни конструкции, което обезпечава безпроблемната изработката на дограма, с по-големи отваряеми части. Ай Би Джи-Пласт препоръчва използването на тройни стъклопакети, което е отлична основа за повишаване на жилищната топлоизолация. Изборът на дограма REHAU BRILLANT DESIGN е отлична инвестиция за хора, които залагат на поддържане на високо ниво на жизнен комфорт днес и утре.

Съществува и вариант, да се изработи дограма BRILLANT DESIGN, с 6-камерна каса + 5-камерно крило, като за целта се използва каса с монтажна ширина 80 мм., чиято визия е заоблена. Тази комбинация изисква допълнителна инвестиция от стандартната (5-камерна каса + 5-камерно крило), но за сметка на това дограмата допълнително подобрява своите топло и шумоизолационни характеристики, своята статика и добива красива, цялостно заоблена визия.

Освен в бял цвят, системата се предлага и като двустранно фолирани профили, в следните стандартни декори: Златен дъб; Махагон; Тъмен дъб; Блатен дъб (Венге); Тъмнокафяво и Орех.

Различното при BRILLANT DESIGN е, че тази система предлага двустранно фолиран профил в уникалния декор „Ирландски дъб”. Този декор придава много „топло” цветово усещане на интериора и отлично се съчетава както със светли, така и с по-тъмни мебели.

Също така се поддържат и едностранно фолирани профили на бяла основа, с фолио от към външнтата страна на зида, в декорите: Златен дъб; Махагон; Тъмен дъб; Блатен дъб (Венге); Тъмнокафяво; Орех; Светлосиво; Сиво Антрацит (Тъмносиво декор); Сиво Антрацит (Тъмносиво гладко) и Тъмнозелено и др. По този начин дограмата Ви, погледната отвън ще е в цвят, оставайки бяла отвътре.

Дограма, изработена от системата BRILLANT DESIGN може да бъде заявена и в различни от горе-описаните декори. Това може да наложи по-дълъг срок за изработка, както и различна цена на изделията.

 

Технически детайли:

 • Монтажна ширина – 70мм. / 5-камерна каса + 5-камерно крило
 • Монтажна ширина – 80мм. / 6-камерна каса + 5-камерно крило
 • Коефициент на топлопреминаване на профила Uf=1,3 W/m²K
 • Защита от шум – до клас на шумозащита 5
 • Защита от взлом – до клас на съпротивление 3

 

REHAU GENEO

НАЙ-ДОБРАТА ДОГРАМА, КОЯТО ВСЕКИ ЗАСЛУЖАВА!

GENEO – лидерът сред 86-милиметровите системи! Представяме Ви перфектната комбинация от 6-камерни каси с 6-камерни крила и надлъжно вградени, средни гумени уплътнения. Шестте камери, заедно със средните уплътнения допринасят за една пълна херметичност на затваряне на прозорците. По този начин се постига още по-добра шумо и топлоизолация на дограмата, изработена с GENEO. Възможността за монтаж на тройни стъклопакети, с дебелина до 53мм., затвърждава GENEO, като лидер при луксозното строителство. Системата е патентована от REHAU с използването на нова технология, при която средната камера на профилите се екструдира (отлива на матрица) от високотехнологичния материал RAU-FIPRO. Този високотехнологичен материал за първи път се използва в самолетостроенето и във Формула 1, а сега вече и в дограмата. Стъклофибърните нишки, от които са съставени стените на средната камера на PVC профилите, притежават изключителна структурна здравина и устойчивост на усукване. Чрез тази технология в стандартните по размер прозорци GENEO, не се налага да се вграждат метални усилващи профили, чиято функция е да погасяват линейните разширения на самите профили. Така средната камера, оставайки без метал, допълнително повишава топлоизолационните характеристики на дограмата. А ако празните средни камери се запълнят със специални термични профили, топлоизолационните показатели на дограмата GENEO напълно покриват изискванията за изграждането на пасивни къщи, с реално постигнат Uw коефициент (за целия прозорец) – 0,78 W/m²K!

Елегантният дизайн на системата GENEO перфектно се съчетава с изключителната й здравина и функционалност. Профилите се предлагат със сиви или с черни на цвят гумени уплътнители, което допълнително разширява възможностите за различни цветови комбинации.

Дограма GENEO е разумна инвестиция, която драстично ще намали разходите за електроенергияна всеки бизнес или домакинство. Ай Би Джи-Пласт препоръчва изборът на GENEO да се комбинира с изпълнение на луксозен монтаж. Само по този начин, Вие може да бъдете сигурни, че сте направили 100%-во защитена във времето инвестиция . Специалистите от REHAU са изчислили, че след подмяната на дървена дограма с обикновени стъкла, с дограма GENEO с троен стъклопакет, загубите на енергия от прозорците се намалява с до 76%* !

Освен в бял цвят, системата се предлага и като двустранно фолирани профили, в следните стандартни декори: Златен дъб; Махагон; Тъмен дъб; Блатен дъб (Венге); Тъмнокафяво; Орех и Сиво Антрацит (Тъмносиво гладко).

Също така се поддържат и едностранно фолирани профили на бяла основа, с фолио от към външнтата страна на зида, в декорите: Златен дъб; Махагон; Тъмен дъб; Блатен дъб (Венге); Тъмнокафяво; Орех; Светлосиво; Сиво Антрацит (Тъмносиво декор); Сиво Антрацит (Тъмносиво гладко); Тъмнозелено и Светлосиво гладко и др. Така дограмата Ви, погледната отвън ще е в цвят, а отвътре ще бъде бяла.

Дограма, изработена от системата GENEO може да бъде заявена и в различни от горе-описаните декори. Това може да наложи по-дълъг срок за изработка, както и различна цена на изделията.

Технически детайли:

 • Монтажна ширина – 86мм. / 6-камерен профил
 • Допълнително надлъжно средно гумено уплътнение
 • Средна камера изработена от специални стъклофибърни нишки
 • Опция за вграждане на специални термични профили
 • Коефициент на топлопреминаване на профила Uf = 1.0 W/m²K
 • Защита от шум – до клас на шумозащита 5
 • Защита от взлом – до клас на съпротивление 3

 

Плъзгане и повдигане – HST GENEO

HST GENEO e едно от най-вискотехнологичните конструктивни решения на REHAU. Използва се за изработка на много големи по площ прозорци. При него на масивна релса с лекота се плъзгат едно или две голямогабаритни крила. Самото задвижване на големите крила по релсата се осъществява посредством висококачествения немски обков за плъзгане и повдигане, разработен от фирма HAUTAU

Максималната площ, с която може да се изработи рамката на своеобразния прозорец е 6,5 метра по широчина и до 2,8 метра по височина. Това позволява, по един изключително удобен начин, да се „затварят” както зимни градини и летни кухни, така и цели стени на къщи, изработени със 100%-ва панорама към градината. 86-милеметровата прозоречна система HST GENEO осигурява отличен комфорт на обитаване, до степен на топлоизолация на ПАСИВНА КЪЩА (Uw<0,8 W/m²K), като се използват специални тройни стъклопакети (до 53мм. дебелина) и термоизолационни модули. Масата на плъзгащото се крило може да достигне до 400кг. Системата HEBESCHIEBETURSYSTEM GENEO изпълнява изискванията на немския стандарт DIN 18025 за БЕЗБАРИЕРИЙНО СТРОИТЕЛСТВО. Тези характеристики утвърждават GENEO, като лидер при луксозното строителство.
Профилите GENEO са патентовани от REHAU, за използването на нова технология, при която вътрешните стени на профилите се екструдират (изтласкват се през матрица), от високотехнологичния материал RAU-FIPRO. Този високотехнологичен материал за първи път се използва в самолетостроенето и във Формула 1, а сега вече и в дограмата. Стъклофибърните нишки, от които са съставени стените на PVC профилите, притежават изключителна структурна здравина и устойчивост на усукване. По този начин, средната камера, оставайки без метал, допълнително повишава топлоизолационните характеристики на дограмата. При HST GENEO порталите обаче, поради твърде големите им размери и необходимостта от постигане на добра статика, използването на метални усилители в крилата на касите е задължително. Тогава, за да се подобри коефициента на топлопреминаване на тези плъзгащи се конструкции се използват специални тройни стъклопакети, в комбинация К-стъкло/Бяло/Енерджи стъкло.

Освен в бял цвят, системата HST GENEO се предлага като двустранно фолирана в цветовете по RENOLIT – Златен дъб и Тъмносиво (Антрацит).

В номинално изражение цената на дограма GENEO е относително висока, но домакинството или бизнесът, които са инвестирали в нея, драстично ще намалят разходите си за електроенергия, особено през зимния сезон. Ай Би Джи-Пласт препоръчва инвестицията в дограма GENEO да се комбинира с изпълнение на луксозен монтаж . Само по този начин, Вие може да бъдете сигурни, че сте направили 100%-во защитена във времето инвестиция. Специалистите от REHAU са изчислили, че след подмяната на дървена дограма с обикновени стъкла, с дограма GENEO с троен стъклопакет, загубите на енергия от прозорците се намалява с до 76%* !

Технически детайли:

 • Монтажна ширина на касата – 203мм.
 • Ширина на крилата - 86м/ 5-камерен профил
 • Профил цялостно изработен от специални стъклофибърни влакна RAU-FIPRO, с коекструдиран външен слой RAU-PVC
 • Коефициент на топлопреминаване на профила Uf до 1.3 W/m²K
 • Защита от шум – до клас на шумозащита 4
 • Защита от взлом – до клас на съпротивление 2

ФИРМА “ВАЦЕК” Е ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПРОДУКТИ ОТ ФАБРИКА "КАМАКС ООД" и ''БЕЗ ВЛАГА - КОЗЕЛИНО ООД''

 

УДОВОЛСТВИЕТО ОТ ВИСОКОТО КАЧЕСТВО НА СВЪРШЕНАТА РАБОТА СЕ ПОМНИ ОТ КЛИЕНТА, МНОГО ПО-ДЪЛГО, ОТ КОЛКОТО РАДОСТТА ОТ НИСКАТА ЦЕНА!