PVC Дограма

Home РЕМОНТ НА ЖИЛИЩА, ОФИСИ И МАГАЗИНИ

Кой да ми ремонтира жилището?

 

Има хора, които са се родили с късмет – най-напред има какво да ремонтират, и после, винаги намират някой близък, който да направи необходимия ремонт. Но ако попадате в групата на тези, които по един или друг начин, са се сдобили с овехтяло жилище, имащо нужда от цялостен или частищен ремонт, или са си купили имот от пазара на „новото и качествено строителство”, което се предава на шпакловка и замазка, имате да извървите дълъг път, докато жилището ви стане годно за употреба! Ситуацията постепенно се усложнява. Възникват редица проблеми, които се нуждаят от предварително обмисляне и вземане на правилни решения. Един от първите проблеми, които се изпречват на пътя на всеки заел се с ремонт на жилището си е изборът на квалифицирани специалисти, които да извършат ремонта. Обикновено тук те могат да се спрат на един от следните варианти: фирма, съставена от различни бригади и специалисти, самостоятелно работещи бригади от строители, и майстори на свободна практика.

Най-напред, като че ли трябва да прескочим трите форми на строителни услуги, и да започнем да търсим. Но, как? Отговорът е да се обърнем първо към най-близкото ни обкръжение – роднини, приятели, колеги, съседи – и да зе възползваме от най-достоверната реклама „от уста, на уста”. Твърде възможно е някой от близките ни в близкото бъдеще да е ремонтирал своето жилище и все още да поддържа контакт с изпълнителите на ремонта. Но и често се случва, усилията да намерим препоръчани майстори или фирми, които са си изпълнили съвестно работата, се провалят.

Именно тогава се обръщаме към обявите. Във времето на заливащата ни от всякъде информация, не е никак трудно да намерим някой, който да ни свали звездите от небето. Вестниците и интернет са препълнени с еднотипни обяви, от които за съжаление не можем да си дадем ясна представа какво ни очаква. Обикновено хората зад обявата наистина са в състояние да изпълнят дейностите, за които ги наемаме, но как можем да бъдем сигурни. Все пак ремонтът, ако не е повърхностен и козметичен, изисква доста сериозен финансов ресурс, използван за материали, труд и т.н.

Отделете необходимото време и си направете щателно проучване на всички надеждни изпълнители на ремонтни дейности. Ще се удивите, че цената на една и съща услуга може да варира съвсем неоснователно. След като отсеете потенциалните изпълнители, поканете на оглед няколко фирми и/или майстори, за да ви предложат своите оферти, относно труда, който следва да вложат. Водете си записки и изчислете средна цена за всяка една услуга. Това ще бъде вашата отправна точка при сключване на договора за изпълнение.

И не на последно място, непременно поискайте да видите вече завършени от конкретния изпълнител на ремонтни дейности поръчки или обекти. Само по този начин можете да придобиете цялостна и конкретна представа за неговия стил на работа, умения и старание...и доколко те отговарят на вашите потребности.

След като приключи събеседването с различните изпълнители, които сте пожелали да обсъдите своите намерения, остава само още един важен етап – да се доверите на един от тях!

За целта е необходимо да се постараете да проверите доколко са добросъвестни представителите на фирмата, а това може лесно да се установи още по време на представянето и обсъждането на вашите планове. Ако получавате непрекъснато съгласие от тяхна страна, чрез изрази като „Няма нищо невъзможно”, „За мен желанието на клиента е закон” и т.н., следва да се досетите, че има нещо нередно в това съгласуване. Най-малкото, защото един основен ремонт не може да се сравни с продането на салам в магазина, за да бъде желанието на клиента закон. Винаги има елементи от ремонта, които ако не се извършат правилно и съгласно нормите, най-малко можете да наводните съседите, което води до редица главоболия, ако не и до по-сериозна негаривна реакция.

Строителите, изразяващи мнение, и то компетентно (проличава си от самия разговор) са за предпочитане при поръчване на услугите по ремонт. Задавайте повече въпроси, не се притеснявайте от това да изразите некомпетентно мнение.

След като се договорите с фирмата или майсторите, които сте избрали, осъществявайте периодичен контрол. Сам по себе си контрола е необходим, но не е добре да се прекалява с него. Избягвайте резкия и раздразнителен тон и посочете какво не ви допада в процеса. Ако майсторите са добронамерени, ще отстранят дефекта или отклонението от желанията ви и ще се постараят да направят корекцията, за да изпълнят исканията ви.

Твърде често ремонтът се бави. Понякога може да ви се струва, че работата изостава. Опитайте се да проверите дали майсторите или работниците не са поели ангажимент и към друг възложител, а вас ви оставят на заден план, тъй като за другият обект им плащат повече. Проведете откровен разговор с тях и се опитайте да изясните ситуацията и да се договорите. Паралелната работа на няколко обекта, два дори и три, не е рядкост, особено в тези времена. В стремежа си да не изгубят поръчки, строителите често се прехвърлят от обект на обект, което не е допустимо от гледна точка на възложителите във ваше лице. Изисквайте от изпълнителя на ремонтните дейности да спази предварителните срокове. Понякога нещата, благодарение на родното строителство, наистина налагат забавяне на ремонта. Отлепени мазилки, криви стени и какво ли още не, могат не само да удължат времето на ремонта, но и да ви принудят да направите допълнителни и непедвидени разходи.

Материалите по принцип вечно не достигат – винаги се налага да бъдат закупени допълнително количество материали. Майсторът, колкото и голям опит да има, никога не може да прецени с точност, колко лепило е необходимо за залепване на плочките, защото това изцяло зависи от състоянието на стените в помещението. Ако се наложи купуването на допълнителни материали, придружете майстора до магазина. Между другото, за вас самите е по-добре доколкото ви е възможно сами да закупите необходимите материали и да контролирате тяхното използване.

Ние от „Вацек” ЕООД се занимаваме с всичко от дограмата до боята от достатъчно дълго време, за което сме се уверили, че всяко нещо, свързано с ремонта и довършителните строителни работи по сградите, трябва да бъде направено без да се пести от материали или професионални умения. Само така сме в състояние да ви осигурим дълъг живот и сигурност на помещенията и спокойствието на вас и вашето семейство.

За нас Качеството е на първо място - да ремонтираме и реновираме и клиента да остане доволен е нашата основна цел. Ние знаем, че комплексният или частичен ремонт дори и на най-малкият апартамент изисква стриктен контрол на качеството и удовлетвореността на клиента. Именно това са двата компонента, истински строители на нашето бъдеще. Доверете се на нашата фирма за ремонт и строителство и ние ще Ви осигурим един приказен интериор, комфорт и спокойствие. Ние работим в услуга на качеството и добрите решения!

 

ФИРМА “ВАЦЕК” Е ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПРОДУКТИ ОТ ФАБРИКА "КАМАКС ООД" и ''БЕЗ ВЛАГА - КОЗЕЛИНО ООД''

 

УДОВОЛСТВИЕТО ОТ ВИСОКОТО КАЧЕСТВО НА СВЪРШЕНАТА РАБОТА СЕ ПОМНИ ОТ КЛИЕНТА, МНОГО ПО-ДЪЛГО, ОТ КОЛКОТО РАДОСТТА ОТ НИСКАТА ЦЕНА!