PVC Дограма

Home ЗИМНИ ГРАДИНИ

Зимната градина е едно от впечатляващите подобрения, които могат да бъдат направени в един дом. Тя значително променя жилището и живота в него, като оползотворява максимално жилищното пространство и създава пряка връзка между околната среда, било то градина или градски пейзаж и интериора на жилището.
През зимата, когато природата изглежда гола и пуста, желанието за повече зеленина в жилището се засилва. Зимната градина го разширява с една зелена стая, подобрява климата, като го обогатява с кислород и по-висока влажност на въздуха. Едновременно с това се пести енергия от съхранената в стъклената къщичка слънчева светлина. Остъкляването на балкона или верандата е най-простото разрешение на въпроса. То може да се осъществи както при едноетажни, така и при многоетажни къщи и жилищни блокове.


В днешно време зимната градина е строителна конструкция, която се реализира със съвременно оборудване и с използването на разнообразни материали и нови технологии. Зимната градина представлява само по себе си един сложен архитектурно-дизайнерски проект. Устройството на зимната градина включва в себе си няколко ключови елементи: вертикално остъкляване, светлопрозрачен покрив, а също и отварящи се части: прозорци, врати, входни групи. Всеки елемент на зимната градина се изготвя от специален профил. Има много и различни варианти за реализация на зимните градини - еркери, веранди, разширения на покрива, пристройки или самостоятелни помещения. Зимната градина може да бъде проектирана на и под балкони, пред мансарди и над гаражи.


Особено внимание се отделя на покривите. Лъчевите покриви (фонари) се реализират или в една плоскост под определен наклон или като сложно геометрично съоръжение. За разлика от вертикалното остъкление, където в качеството на пълнеж се прилагат стандартни стъклопакети, прозрачните покриви в зимните градини се остъкляват единствено с "безопасни” стъкла, такива като триплекс или закалено стъкло.


Неотлъчна част от проекта на зимната градина се явява изпълнението на статически разчет, в който се отчитат ветрове, снегови натрупвания, а също така и собствения наклон на конструкцията на зимната градина. На основание на анализа и получените данни се определят конструктивните особености на зимната градина, позволяващи да се обезпечи максималната устойчивост, да се изключат превишения от допустимите деформации. Специализираните алуминиеви профили, прилагащи се в изработването на зимните градини, имат високи трайни характеристики, позволяващи да се използват в качеството на основни елементи на конструкцията им.


Зимната градина определено се е наложила като модерно решение за желаещите да направят оригинален завършек на своето жилище. От остъкляването на балкона в апартамента, до изграждането на красиво помещение в къщата, възможностите са всеобхватни.

 

ФИРМА “ВАЦЕК” Е ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПРОДУКТИ ОТ ФАБРИКА "КАМАКС ООД" и ''БЕЗ ВЛАГА - КОЗЕЛИНО ООД''

 

УДОВОЛСТВИЕТО ОТ ВИСОКОТО КАЧЕСТВО НА СВЪРШЕНАТА РАБОТА СЕ ПОМНИ ОТ КЛИЕНТА, МНОГО ПО-ДЪЛГО, ОТ КОЛКОТО РАДОСТТА ОТ НИСКАТА ЦЕНА!